Vivian

Ik werd pas echt geconfronteerd met mijn lage zelfbeeld toen ik in mijn derde jaar van de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening, stage liep in de verslavingszorg. Mijn stagebegeleider gaf bij elke evaluatie aan dat ik niet genoeg groeide, dat ik niet genoeg van mezelf liet zien en dat ik mijn stage niet zou halen. Er werd tegen mij gezegd door zowel mijn stagebegeleider als begeleidend docent dat ik misschien maar hulp moest zoeken. Dat er nog veel zou zijn dat ik nog moest uitzoeken voor mezelf. Dit zorgde ervoor dat ik mezelf weer opnieuw niet waardig vond. Ik heb een half jaar thuis gezeten, niet wetende wat er mis met mij zou moeten zijn. Uiteindelijk ben ik toch hulp gaan zoeken bij een psycholoog, maar dit sloot absoluut niet aan bij wat ik nodig had op dat moment. Ik besloot het zelf maar weer op te lossen. 

Ik ging opzoek naar een wél passende stage, welke ik gelukkig ook vond. Ik kwam in een team terecht waar ik voor het eerst het idee had dat er naar mij geluisterd werd en dat ik gezien werd voor wie ik ben. Dit was voor mij het begin om echt in mezelf te gaan geloven. Door de steun van de collega’s kon ik mezelf en mijn kwaliteiten écht gaan ontdekken. Doordat ik met mezelf aan de slag ging en mezelf ging zien voor wat ik waard was, leek heel mijn leven zich hier naar te gaan vormen. Ik haalde mijn stage, volgde een minor waar ik helemaal mezelf kon zijn en nog meer kon laten zien, ik studeerde af en nu heb ik zelfs mijn eigen bedrijf. Ik ben nog altijd bezig met het verder ontwikkelen van mezelf en dat is ook een proces wat nooit zal stoppen. In plaats van dat ik het zie als een last, heb ik het omarmd en weet ik dat het mij nog ver gaat brengen in mijn leven. 

Mijn passie zit ‘m naast ons bedrijf, ook onder andere in de filosofie. Ik ben mezelf gaan verdiepen in westerse filosofie en ga een jaaropleiding filosofie volgen om nog meer kennis op te doen. Ik stel graag de moeilijke vragen en vind het heerlijk om over de grote en kleine levensvragen te praten. Dit is dan ook duidelijk terug te zien in mijn blog, waar ik verschillende soorten levensvragen behandel. Ik schrijf mijn gedachten graag op. Schrijven is mijn uitlaatklep. 

Volg ons op social media!